Fit aan de start van een hardloopevenement!

Genieten van hardlopen

Fit aan de start van een hardloopevenement!

28-12-2015

Wil jij FIT aan de start van de Cascaderun of ander HARDLOOPEVENEMENT staan?
Wil jij zonder problemen een (halve) marathon lopen?
Wil je een GOEDE CONDITIE opbouwen?
Dan moet je weten op welk niveau je moet trainen. Maar hoe weet je als recreatieve of
prestatiegerichte sporter of je op het juiste niveau traint? Meten is weten! En dat kan met een RUSTMETING en INSPANNINGSMETING.

Met behulp van een inspanningsmeting kunnen wij je TALENT voor DUURSPORTEN achterhalen, ook bepalen we dan jouw omslagpunt en jouw persoonlijke en ideale hartslag voor duurlopen (tot en met de marathon).

Jouw hart pompt bloed rond naar de spieren. De brandstof voor de spieren bestaat uit suikers en vetten. Eigenschap van je vetten is dat deze voorraad energiezuinig is. Je energie komt langzaam vrij en je doet er lang mee. Eigenschap van je suikers is dat deze sneller energie geven.

Hoe goed je ook getraind bent, je kunt maximaal voor 2 uur aan energie snelle suikers opslaan in je lever en je spieren. Energiezuinige vetten heb je voor dagen.
Bij heel intensief sporten en bij te snel ademhalen wordt voornamelijk je suikervoorraad aangesproken. Dit zorgt ervoor dat je snel vermoeid raakt.
Maar hoe moet dat dan als je een marathon wilt gaan lopen? De meeste hardlopers doen daar langer dan twee uur over.
Wil je op een goede manier een (halve) marathon volbrengen, dan is het zaak dat het verbruik van de suikers en de vetten in de juiste verhouding plaatsvindt. Met een INSPANNINGSMETING kunnen wij meten wat jouw ideale hartslag is om in te trainen en met de resultaten van de meting, maken wij voor jou een TRAININGSSCHEMA OP MAAT.

InspanningstestH8

Inspanningsmeting d.m.v. een veldtest


Behalve een inspanningsmeting kunnen we ook een RUSTMETING doen. Veel mensen hebben een druk en gejaagd leven. Bij een rustmeting kunnen we zien hoe rustig je daadwerkelijk bent.
Een lichaam in rust gebruikt vet als voornaamste brandstof. Maar ben je te gejaagd, dan wordt ook je suikervoorraad aangesproken. Bij een rustmeting wordt er o.a. gekeken naar je ademfrequentie, je adempatroon, je hartslag en hartslagvariabiliteit en kijken we of deze waarden overeenkomen met je lichamelijke activiteit van dat moment. Als dat niet het geval is, dan krijg je van ons TIPS en OEFENINGEN mee om er wat aan te doen.

Na een tijdje kan je nogmaals een rustmeting laten doen en kan je zien of je op de goede weg bent.

NB: De inspanningsmeting is niet alleen voor het Hardlopen, maar ook voor Fietsen, Roeien, Joggen, Schaatsen, Steppen en Wandelen.

Enjoy Running nieuwsbrief

Blijf op de hoogte